mercredi 16 mai 2007

Què és CMS? Per mi...Col·locació de Multimèdia (Sistemàticament)

Aquesta nova eina dins de la tecnologia ha estat un avenç, no tan en la seva novetat, sinó en la seva practicitat. Ho explicarem breument. Un gestor de continguts ha estat una opció revolucionària, ja que ha permès a moltes empreses, institucions, entitats... fer un tractament de la informació multimèdia a la xarxa de manera ràpida i sense preocupar-te del disseny, simplement decidir quines dades hi posaràs. Mitjançant un formari, has d'anar omplint els camps buits i, sobretot, els obligatoris i en una actualitzacio ja tens renovada la secció de la web.


En resum, un CMS és...... 

Un Sistema de Gestió del Contingut (Content Management System, en anglès) permet la creació i administració de continguts principalment en pàgines web.

Consisteix en una interfície que controla una o diverses bases de dades on s'allotja el contingut del lloc. El sistema permet manejar de manera independent el contingut i el disseny. Així, és possible manejar el contingut i donar-li en qualsevol moment un disseny diferent al lloc sense haver de donar-li format al contingut de nou, a més de permetre la publicació fàcil i controlada al lloc a diversos editors. Un exemple clàssic és el d'editors que carreguen el contingut al sistema i un altre de nivell superior que permet que aquests continguts siguin visibles a tot públic.

El primer aplicatiu CMS que he treballat ha estat el Houdini i posteriorment el Tarragona M'esborrona. El primer l'he utilitzat al Departament de Comunicació de la URV per actualitzar el diari digital i l'agenda mentre he fet de becari. S'hi poden fer modificacions instantànies i posar la informació que es vulgui i quan es vulgui. És pràctic, però molt estàndard, amb una mateixa línia.

Aucun commentaire: